Hjälp

Färglägga ett mönster?

2014-10-04 10:11 #0 av: Maelis

Det finns ett gratismönster på en enfärgad amigurumi jag gillar. Jag skulle vilja "färglägga" det men har inte gjort något liknande förut. Jag klarar nog inte av att bara testa med färgbyten medan jag virkar tills jag får det mönster jag vill. Finns det knep för sånt här?

Anmäl
2014-10-04 23:20 #1 av: Maelis

Jag löste det genom att virka amigurumin i vitt och sen ta ungarnas färgpennor och rita mönstret på den. Då kunde jag lista ut vilken maska som skulle ha vilken färg. Sen kunde jag göra lite justeringar när jag virkade. Nu kan jag använda ett tidigare enfärgat fågelmönster till att virka domherrar!
Det finns kanske enklare sätt ( kanske särskilt för er som virkat länge?), men jag är nöjd att jag fick till det!

Anmäl
2014-10-06 10:12 #2 av: [Yllhilda]

Jag brukar oftast höfta till saker, så för mig funkar det att rita upp på ett papper och prova olika kombinationer så att man får en ungefärlig bild framför sig innan man - så att säga - går till attack. Glad

¨* Den som gapar efter galen fågel ser inte skogen för alla ben *¨
Medarbetare på virkning och gravid ifokus.

Anmäl
2014-10-06 10:22 #3 av: [JeanetteK]

Det var en smart lösning du hittade på tycker jag! Jag brukar göra som Yllhilda ungefär. Man testar och repar upp och testar igen. Glad

Sajtvärdinna på LantdjurHantverk och Återbruk.. 
Medarbetare på Miljonär
Min blogg om livet på Månskensfarmen.

Anmäl
2014-10-06 14:43 #4 av: Maelis

Hej och tack för svar! Det var inte lätt för mig att fatta tillräckligt för att kunna höfta. Mönstret är sånt att det är svårt att veta vad som är fram och bak, eller åtminstone att hitta precis mitt fram och mitt bak, förrän man virkat mer än halva fågeln. Jag har skrivit ner den andra versionen nu och ska följa den noga när jag virkar. Ni kan få se resultatet sen om ni vill!

Anmäl
2014-10-06 15:01 #5 av: [Yllhilda]

#4 Gärna! Glad

¨* Den som gapar efter galen fågel ser inte skogen för alla ben *¨
Medarbetare på virkning och gravid ifokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.