Hjälp

Trasmatta

2014-01-02 00:48 #0 av: Ktisroinen

Hej allihopa!

Jag har fått hjärnsläpp!! Har inte virkat på många år, stickning brukar vara det jag föredrar. Men så blev jag så sugen på att göra min egna trasmatta, de är ju sjukt snygga men så jäkla dyra i butikerrna! Dessutom hade vi ju redan ett par gamla lakan hemma som ändå behövde bytas ut. Så så fick det bli, virkade en rund liten gullig matta och är helnöjd!

Men så ville jag ha en matchande gångmatta, ca 80x300 cm... Problemet: Jag har heeeelt glömt bort hur man fixar de raka kanterna! Nästan lite pinsamt faktiskt! Kan heller inte hitta något enkelt mönster där det står... Arg Inte ens på grytlappar, eller något annat vanligt fyrkantigt. Jag hittade en variant men det var på fm och jag ville göra på st för jag tycker det skulle bli snyggar + att den runda mattan är gjord på st.

Hjälp! Vet att det har något med lm att göra, försökte köra på 3 lm i början på varje varv men då blev det ju ett hål såklart och när jag försökte fixa det så satte jag första st i första bågen men då blev den ju bredare och bredare för varje varv. Så nu ber jag er om hjälp, alldeles för drygt att behöva virka fem varv varje gång och sen behöva dra upp det igen gång på gång... Storgråter 

Anmäl
2014-01-02 01:03 #1 av: LinaLj

Här finns en video, visserligen på engelska men man fattar ändå.


Anmäl
2014-01-02 14:59 #2 av: Ktisroinen

Tack!!! Var precis vad jag behövde Skrattar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.