Övrigt

Syfestival i Malmö

2015-03-14 18:13 #0 av: [chiffong]

Idag besökte jag Syfestivalen på Malmömässan. Här var det inte bara sömnad i fokus, utan även virkning, stickning, pärlpyssel, tovning, quiltning m.m. Jag skulle mer vilja kalla det för en "mjuk" hantverksmässa.

Malmömässan hade ordnat det så fiffigt att de hade två mässor samtidigt, vilket man kan tänka sig hade en positiv effekt på familjefriden:

Höger eller vänster?

Som vanligt på sådana här mässor får jag en riktig kick av alla färger omkring mig. Jag älskar färger och skulle helst vilja tapetsera mina väggar med hyllor fyllda av garnnystan i alla regnbågens färger. Ja, jag skulle nästan kunna tänka mig att bo i en garnbutik faktiskt.  Glad

Hemslöjden i Skåne hade en färgsprakande monter, inte så mycket virkat, men vansinnigt härliga färger och fina broderade kuddar.

Något mindre färgsprakande, men vansinnigt snyggt tyckte jag var den här kreationen. Kolla in det virkade halsbandet - som pricken över i tycker jag.

På mässan fanns det möjlighet att lära sig olika virktekniker. Vid en station kunde man få prova på att virka kärleksknutar, vilket kan bli väldigt snyggt till t.ex. sjalar eller dylikt. Jag fick ta ett foto på ett påbörjat alster.  Det såg riktigt fint och roligt ut! Det ska jag nog testa vid tillfälle.

Kärleksknutar - en skir och vacker virkteknik

Lite patriot är jag allt, så när jag såg en monter från Gotland så fick det bli en liten bild på deras fina garn också. Dock inte gotländsk ull, vad jag förstår, men fint ändå. Mustiga färger.

På det stora hela var det en trevlig mässa, kanske lite rörigt totalintryck, men det är väl så det ska vara på något sätt. Hade man dessutom med sig lite pengar så kunde man göra av med en hel del, det fanns många fina garner och prylar man gärna skulle haft att handarbeta med. Det var faktiskt nästan så att jag blev lite sugen på att börja (lära mig att) sy...!

Ni som bor i Malmötrakten, det finns ännu chans att besöka mässan. Öppet även i morgon, söndag 15/3, kl. 10.00-16.00. 

Anmäl
2015-03-15 08:59 #1 av: JMW

Vilken skoj mässa! Där hade jag trivts. Skrattar

Anmäl
2015-03-15 11:40 #2 av: [JeanetteK]

Jag var där i fredags! Heeeelt underbart mycket saker. Ojojoj... gillade dom där kuddarna du har på bild från hemslöjden. Stod där och dreglade ett bra tag! 

Sajtvärdinna på LantdjurHantverk och Återbruk.. 
Medarbetare på Miljonär
Min blogg om livet på Månskensfarmen.

Anmäl
2015-03-15 15:40 #3 av: MelindaOhman

KärKärKär

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.