2013-09-19 13:13 #0 av: MelindaOhman

rund-krokning/smygmaskvirkning

I denna video visar vi tre olika sätt att rundkroka/virka smygmaskor (sm) på. Kom ihåg att virka LÖST. Vi börjar med att lägga upp ett bestämt antal luftmaskor och sätter ihop de med en smygmaska (sm). Så rundkrokar/virkar vi sm första varvet på undersidan av luftmaskorna. Detta ger en fin uppläggningskant så att inte arbetet rullar sig uppåt. Efter första v fortsätter vi att rundkroka/virka i bakre/övre maskled (grön tråd). Därefter visar vi hur man rundkrokar/virkar sm i främre/nedre maskled (rosa tråd) och till slut visar vi hur man virkar sm genom bägge maskleden (vit tråd). När man virkar sm i bägge maskleden heter det inte rund-krokning.

När vi rundkrokar/virkar sm i bakre/övre led uppstår det horisontella ränder och när vi rundkrokar/virkar sm i främre/nedre led uppstår det en sned struktur. När vi virkar sm i bägge maskleden får vi en vertikal struktur.
Rund-krokning tekniken ger en tät och slitstark struktur som är mindre elastisk och i och med att man rundkrokar/virkar runt hela tiden så lämpar den sig bra till mössor och vantar.

Vi har fått tillåtelse av http://www.garnstudio.com att dela deras videos på virkning.ifokus.se